sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Valmistautumista EM-kisoihin

Iso-Britannien EM-kisoihin on enää alle kolme viikkoa aikaa, lähtöön vielä vähemmän... Viime viikolla fysioterapiassa olivat sekä Jonna että Martti. Martilla oli selkä jumissa, joten sitä hierottiin auki. Jonnalle puolestaan katsottiin liikkeitä, joilla pysyä juoksukunnossa, juoksukiellosta huolimatta.

  Jonnalla oli jo ennen SM-kisoja (tällöin luultiin, että vaivana oli lonkka) kipeänä. SM-kisoista jatkettiin vähän rauhoittamalla treenejä ja pyötäilemällä paljon, koska juoksu teki niin kipeää. Lopulta päädyttiin siihen, että Jonna kävisi lääkärillä näyttämässä "lonkkaansa". Lääkäri epäili ärsyyntynyttä kasvutumaketta, mutta asian varmistamiseksi tilattiin aika magneettikuviin. Magneettikuvista selvisi se, mitä lääkäri olikin epäillyt: ärsyyntynyt kasvutumake. "Ei juoksua, hyppelyä, eikä mitään missä tuntuu kipua" sanoi lääkäri. Siispä ohjelmassa oli lisää pyöräilyä, lähinnä maastossa varovaisesti. EM-kisoissa on kuitenkin lupa startata juoksussa, vaikka jalka lääkärin mukaan saattaa tulla kipeäksi, mutta parantuu levolla. Onneksi EM-kisojen jälkeen on hyvin aikaa levätä ja hoitaa jalka kokonaan kuntoon.

  Valjakkourheilu on rankkaa liikuntaa niin ihmisille kuin koirillekin ja siksi on tärkeää muistaa molemmille hyvä lihashuolto, hyvä ruokavalio ja riittävä lepo!


Fysioterapeutti Laura Iire hieroo Marttia!!


Martti nauttiii hieronnasta :)

-Jonna & Sanna Lipponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti