perjantai 18. marraskuuta 2016

Eka kisapäivä
18.11. Mildenhall

Aamulla oli herätys kello 6,05 ja sitten Yusen juotto. Vettä 5dl ja kissanruokaa pieni määrä. Aamu oli kaunis. +4 ja  kirkas sää oli hyvä koirien kannalta. Kisapaikalla ajoimme Juhan kanssa lämpöjä sisään trainerilla. Kevyttä pk polkemista 40 min ja välillä lyhyitä 20 sekunnin kiihdytyksiä. Olin ajanut viimeiset testilenkit matalilla rengaspaineilla. Edessä 29” 2,4 Continental X-king Racesport tubeless ja 1,0 bar. Alusta täristi silti ikävästi polkiessa. Takana 26”, 2,4 X-king tuubilla 1,3 bar. Jostain syystä päätin nostaa paineita kisaan. Laitoin eteen 1,5 bar ja taakse 1,7 bar.   Pääsimme lähtemään hyvältä paikalta kuudentena.

Lähtösuoralla ajoimme melko kovaa 35 km/h. Ensimmäinen mutka pieneen ylämäkeen oli loiva ja siihen pystyi ajamaan täysillä, mutta vauhti laski min 28 km/h. Seuraavaan mutkaan pieneen alamäkeen jarrutin hieman. Sitä seuraavassa pitkässä alamäessä oli vastatuulta. Vauhti ei missään vaiheessa noussut yli 40km/h, mistä olin huolissani. Pitäisi ajaa paljon kovempaa. Pyörä tärisi ankarasti. Polkeminen oli todella vaikeaa. Pahaksi onneksi takavaihtaja hyppi jatkuvasti tärinän takia pienemmälle rattaalle. Muutamassa mutkassa jarrutin varmuuden vuoksi jonkin verran. Kaikki mutkat olivat 90 astetta ja nurmikkoa. Radan vieressä nurmi kuulti valkeana yöllisen kasteen jäljiltä. Nurmi näytti liukkaalta muttei ollut sitä. Yhtään kertaa pyörä ei lähtenyt luistoon. Ajaminen jatkui vaikeana koko matkan. Tehoja ei vaan saanut irti kovan tärinän ja ketjun hyppimisen vuoksi. Maalisuoran ajoin putkelta, mikä vähensi tärinää selvästi.  

Yuse juoksi hyvin. Oma suoritus oli kehno. Suurin ongelma ajotaidon puute nurmikolla. Toisena ongelmana liian korkeat rengaspaineet ja ainakin osittain siitä johtuen ketjun hyppiminen. Rata oli huomattavasti hitaampi kuin oletin. Yuse ei ole pienikokoisena parhaimmillaan hitaalla radalla. Sijoitus miesten luokassa 13. kärkeen lähes minuutti.   Juha ja Simpson ajoivat kuusi sekuntia meitä hitaammin. Juhalla oli alla melko järeät maastorenkaat. Juhan täysjousto antoi jonkun verran anteeksi tärinälle. Vauhtia söi silti varmasti liian järeät renkaat.

Kisan jälkeen vaihdoin eteen Notubes Crest kehän ja siihen Specialized S-works Renegade 29” 1,9 tubeless. Taakse Schwalbe Racing Ralph 2,25 Evo tubeless. Lasken huomiseksi paineet testilenkin tasoon. Huomenna startti on klo 13,31. Rata on kuiva, jos ei sada ja pito lienee hyvä. Kiristin takavaihtajan jousta, jotta ketju pysyy kireämmällä eikä pääse hyppimään niin herkästi. Sitten vaan kovaa iskua ja polkemista. Huomenna lähden tekemään sitä omaa ajoa ja parantamaan aikaa. Toivon parempaa suoritusta teknisesti, että pääse kunnolla polkemaan. Yuse kyllä juoksee.

Kävimme uimassa taas. Nyt oli myös Lipposet mukana. Saunassa oli aikaa pohtia päivän tapahtumia. Juhan kanssa tuumattiin että on ne Euroopan kaverit kovia polkemaan. Ja oma kokemus nurmella ajamisesta olematon.

Pitää mennä ajoissa nukkumaan. Väsyttää paljon. Huomenna handlaamaan ajajia ja iltapäivällä oma kisa.  

Puhelimen kentät kisapaikalla ovat surkeat. Soittaminen onnistuu harvoin, tekstiviestin lähettäminen useimmiten. Kisapaikalla majoittujat eivät juuri pysty laittamaan tietoja ulkomaille. Minun GoPro on.. jossain. Ehkä kotona, ehkä tavaroiden seassa. Sanoisin silti kotona.


Samuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti