tiistai 22. marraskuuta 2016

Kolmas kisapäiväJuha ja Sanna, Onnea! Kuvaaja Kauko Ruokolainen
22.11. Silja Line Birka Princess.
Takana 200km ajoa + 9 t kanaalin ylitys, + 1600km ajoa 16,5 tunnissa, muutama tunti autossa ja loistava aamupala hyvässä seurassa.

Takana 3 sekunnin satametrisiä 16 000! 40 palaa vihreää Jenkkiä, Fischerman Friendsiä kolme pussillista 1,5 l kahvia ja mustaa moottoritietä!

Petri Kiiski ja Rossi DS1, kuvaaja Kauko Ruokolainen
Aamulla satoi. Ei tuulta, vesituhnua ilmassa. Nurmikko oli märkää. Ville voitti hopeaa!. Pete neljäs, Maija kuudes. Pelotti, kovaa kisaa pyörällä märällä nurmella kurassa ilman rajoitinta.
Kävelin Yusen kanssa viestireitin läpi heti viimeisen kisaajan ja mönkijän mentyä. Mutkissa oli kuraa ja lälliä.

Otin alkulämpöjä trainerilla viestin lähtösuoran vieressä. Adrenaliinit nousi, kun näin juoksijat ryhmittymässä lähtöön. Lippujen laskiessa urheilijat ryntäsivät yhtenä hurjana aaltona 3,1km uralle. Kahdensan minuutin odottelun jälkeen Ari ja Spence tulivat vaihtoon ja otin Cuben alas trainerilta ja lämppärit pois päältä. Siirryimme Yusen kanssa pyöräriviin odottamaan lähtöä. Pääsimme liikkeelle kahdeksantena. Ajoin pitkällä lähtösuoralla edellä lähteneen ohi ja saimme hyvän kaulan ensimmäiseen mutkaan. Huomasin kauhukseni, että vetonarun lukko oli irronnut adapterista ja lukittunut jousen kärjen lenkkiin. Jännitin hurjasti pysyykö jousi kiinni kuopassaan maaliin asti.Mutkat tulimme kovaa. Saavutimme kahta edellä menevää hitaasti, vaikka välimatka oli pitkä. Pitkässä ylämäessä taakse jäänyt tsekin viestinviejä tuli väistämättä ohi. Ajoin mutkissa kovempaa ja pysyin hyvin perässä. 800m loppusuoralla kannustin Yusea ohi. Tsekki oli aivan edessä ja lähellä myös seuraava joukkue. Tsekki ei antanut tilaa yhtään vasemmalta, josta Yuse pyrki edelle. Yusen päästyä takarenkaan viereen nousin putkelle ja lähdin pommittamaan nurmipenkkaa ihan täysillä. Pääsimme ohi ja samalla heitolla myös Hollannin ohi. Maaliin tulimme kuudentena, puoli minuuttia kolmannesta tilasta ja briteistä.Samuli
Kuvaaja Kauko Ruokolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti