tiistai 22. marraskuuta 2016

Lontoo, Kings Kross


22.11. Silja Line Birka Brincess

Taas opin jotain uutta, Lontoosta löytyy paljon vapaita parkkipaikkoja, ainakin marraskuisena lauantai-iltana viiden jälkeen.”

Lauantaina lähdimme Aarnen ja Aletan kanssa seikkailemaan Lontooseen. Meillä oli tapaaminen Kings Krossilla  laiturilla 9 ja ¾.

Moottiritietä 100km Lontooseen meni nopeasti. Jätimme auton South Woothfordiin parkkipaikalle. Taas opin jotain uutta, Lontoosta löytyy paljon vapaita parkkipaikkoja, ainakin marraskuisena lauantai-iltana viiden jälkeen. Yuse jäi autoon odottamaan.

Kävelimme metroasemalle ja ostimme liput automaatista. Perehdyin Lontoon metrokarttaan ja opetin samalla lapsille Metrolla suunnistamista. Ajoimme Kings Krossille parilla metrolla. Platform 9 3/4 löytyi nopeasti. Harryn kärryt olivat juuttuneet tiiliseinään ja jäimme laiturille ottamaan kuvia. Sovittu tapaaminen peruuntui jostain syystä, joten menimme ostamaan tuliaisia Potter kauppaan.
Söimme aseman lähellä Mac Donaldsissa ja nautimme ikkunasta Lontoon kylmästä sateisesta säästä. Ajelimme metrolla, kurkkasimme Green Gardeniin, Buckinghamin palatsiin katoksen suojasta; koska kylmä! London Bridgellä oli huikean korkea pilvenpiirtäjä. Klo 22 jälkeen Lontoon silmät ovat sammuneet, melko pitkälti. Selviä ihmisiä ei juuri näkynyt, paitsi bussikuskit. Paluumatkalla metrossa Aletta maanitteli jatkuvasti bussiin. Hän halusi ehdottomasti päästä kaksikerroksiseen bussiin. Pahaksi onneksi kello oli puoli yksitoista ja minulla ei ollut mitään käsitystä bussivuoroista. Metron vaihdossa oli kyltit bussiasemalle ja päätin käydä kurkkaamassa niitä. Kävelimme bussin luo, kun kuski kysyi mihin halusimme. Hän ohjasi meidät laiturille J, joka osoittautui olevan jossain melko kaukana. Kävelimme sitten lähimpään bussiin ja kiipesimme yläkertaan. Ikkunat olivat vähän huurussa, mutta toisesta kerroksesta näki vähän kaupunkia. Ajelimme aikamme, kunnes äkkäsin metroaseman merkin ja hyppäsimme äkkiä kyydistä pois. Asema osui sopivasti reitillemme. Pääsimme pian metrolla autolle ja Yusen luo. Kämpillä olimme ennen yhtä. Nukkumaan.


Samuli
Kuvaaja Kauko Ruokolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti