sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Toinen kisapäivä


Mildenhall 20.11.

Eilinen kisapäivä alkoi kuulaana. Yöllä oli ollut pakkasta ja maa kuurassaa. Ehdimme kisapaikalle vasta juuri Villen tultua maaliin. Sain ensimmäiset kommentit Juhalta. Villen jalat olivat pettäneet pian maaliin tulon jälkeen. Tärinä oli ollut hirveä. Mutta Ville oli ajanut kovaa, toisena ja 12 sek kisaa johtavan Ruotsin Patrik Jadsten takana. Ville oli meinannut kaataa kärryn reitin viimeisessä ysikymmpi kurvissa.

Sitten alkoi tulla paljon startteja. Teemu ajoi nelosessa kuudenneksi. Jaakko Pitkänen selvään johtoon RNB nelosessa ja yleisen 12., Erkki Burkland RNB toiseksi ja yleisen 14. ja Tero Asula yleisen 22. Kakkosessa oli hurja suomalaisten taisto. Petri Kiiski tuli maaliin reilu puoli minuuttia miljonääri Doninic Crettenandia tavoittaneena. Tämä ajaa hiilikuitu aika-ajo kiekkoisella kikkarilla. Kiekot maksaa tuhasia euroja. Maija tuli maaliin 7 s Peteä hitaammin. Jännitystä riitti, kun väliin tuli vielä tsekkejä. Pete tippui kolmanneksi ja Maija viidenneksi. Mutta kumpikin mitalitaistossa kiinni. Hauskaa oli seurata ajanottopisteessä, kun Puolan pojat Igor Traz etunenässä kannusti suomalaisia ja dissasi tsekkejä. Jaakko tuli RNB luokan nopeimmin. Ihme kaveri. Tulee Antti Mäkiaho mieleen. S uosälli on noussut mudasta todella nopeasti maailman kärkeen puhdasrotuisten arktisten koirien luokassa. Junnuissa Jonna Lipponen ja Jade Halme hienosti 4. ja 6. Jonnalla viisi sekuntia mitaliin.

Lähdin sitten valmistautumaan pyöräilyyn. Olin vaihtanut renkaat ja laitoin paineksi eteen 1,3bar ja taakse 1,5 bar. Lämmittely meni hyvin. Hyvä meininki lähdössä. Jukka piti pyörästä kiinni ja huusi, että nyt ei jarrua. EI jarrua. Painoin täpöllä ilman jarrun käyttöä koko reitin. Hieman kevensin polkemista muutamaan mutkaan. Maksimivauhti 44,5km/h, nopein 1km keskinopeus 37,5km/h. Syke pysyi hyvin tapissa. Kurvit piti, ihmeellisesti. Nurmikko mutkiin saattoi paahtaa täysillä. Tärinä oli aivan siedettävä ja ketju ei hypännyt kertaakaan. Sijoitus eilen 9. ja kokonais 11. Semmosta se.
Jäähdyttelyn jälkeen pakattiin nopesti tavarat ja lähdettiin lasten kanssa suunnistamaan Lontooseen. 

Se olikin sitten seikkailu. Siitä myöhemmin.

Nyt täysillä valmistautuminen viestiin. Siitä tulee hurjaa settiä. Ensin Ari ja Spence juoksee yhteislähdössä 3,1 km, sitten Maija tuoreella koiralla Frodolla DS1 kikkarilla 3,1 km hurjassa vilskeessä joukkueiden seassa ja sitten me YUse kanssa pyörällä viimeinen 3,1 km kierros. Varmasti tulee edelleen olemana vilinää radalla. Viestissä on pakko ajaa alussa kovempaa kuin mitä jaksaisi mennä loppuun asti. Se on vaan mentävä!


Samuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti